Enter content here

Enter content here

Enter content here

ВЕСТИ ВРЗАНИ СО КУРАТИЦА:
за повеке да прочитате кликнете на сликите

КУРАЈЧКИ КАРНЕВАЛ

КАКО И СЕКОЈА ГОДИНА ТАКА И ОВАА ГОДИНА ПРОДОЛЖУВА ТРАДИЦИЈАТА ЗА ВАСИЛИЦА(СТАРА НОВА ГОДИНА), СО ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВАСИЛИЧАРСКИОТ МАСКЕНБАЛ 13/14 ЈАНУАРИ.

selo2.jpg

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДЛУКИТЕ НА СОВЕТОТ НА МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА с. Куратица
- донесени на ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ - одржана на 26 Мај, 2007 година

.

tradicija.jpg

„КУРАЈЧКИ СРЕДБИ„

МЕСТО НА ОДРЖУВАЊЕ: С.КУРАТИЦА СВ.ДИМИТРИЈА
ВРЕМЕ : 18/08/2007 ГОД ОД 18:00 ЧАСОТ
РЕЗЕРВАЦИИ НА : 046 257 523 / 075 463 510 / 075 607 705

ДРУГИ ПРАШАЊА МОЖЕТЕ ДА ИСПРАТИТЕ НА: svvasilij@yahoo.com

karneval2006001.jpg

Здружението на граѓани "Св. Василиј" од село Куратица ги отпочна подготовките за успешна реализација на Василичарските манифестации.

Веста е објавена на 10.01.2007 09:49 OHRIDNEWS

karnevalkuratica.jpg

Вевчани и Куратица подготвени за карневалот

Вевчани ги одбројува последните часови до почетокот на карневалот
Течат и последните подготовки за карневалот во охридското село Куратица

12.01.2007

karnevalkuratica.jpg

Стара Нова Година

Православните христијани денеска ја слават Новата Година, според стариот Јулијански календар ......

13.01.2007

sliki336.jpg

Карневалот во Куратица - продолжување на традицијата

Карневалот што изминатиот викенд се случи во селото Куратица на извонреден начин ја продолжи василичарската традиција ....

18.01.2007

goran_pomala.jpg

Во Куратица пронајдена сонда

Неодамна во атарот на село Куратица локалните жители пронашле чудна направа .......

08.02.2007

sliki527.jpg

Арамии крадат казани од Куратица

После кратката пауза во Куратица повторно на удар казаните за варење ракија(бакарот)....

19.03.2007

cardak.jpg

И во 21 век делови од охридско живеат во мрак!

Охридското село Куратица како да нема среќа........

22.04.2007

1.jpg

-

.

Enter content here